Favoriet

Trekkers

Ålö komt met slimme voorlader

Voorladerbouwer Ålö introduceert de nieuwe Q-voorladers. Het hart wordt gevormd door de Q-Companion. Een systeempje dat bestaat uit sensoren en een besturingscomputer.

Voorladerbouwer Ålö introduceert de nieuwe Q-voorladers. Meest opvallende vernieuwing is de Q-Companion. Een systeempje dat bestaat uit sensoren en een besturingscomputer.

De nieuwe Ålö Q voorladers zijn voorzien van weegcellen, zodat meteen duidelijk is hoeveel gewicht je in de bak of de lepels hebt. Dat is natuurlijk meteen in de cabine terug te zien op het beeldscherm van de Q-Companion. Omdat je op het scherm van de Q-Companion ziet hoeveel gewicht de voorlader tilt, weet je ook hoeveel hij nog kan tillen. Tegelijkertijd toont het scherm de positie van de bak en houdt het computersysteem bij of de lader service nodig heeft. Want standaard serviceintervallen zijn er niet meer. Het systeem is ook op oude voorladers van Ålö te monteren, geeft de voorladerbouwer aan.

Steviger

Verder is het ontwerp van de Q-voorladers aangepast, zodat het zicht op de lader en de bak beter wordt. De lader is steviger door dikker metaal in de armen, de hydraulische oliestroom kan groter zijn, door dikkere olieleidingen en het de schokdemping is verbeterd. De machines zijn voor het eerst te zien tijdens Sima, volgend jaar februari in Parijs.