Favoriet

Dierverzorging

Universiteit Utrecht sluit koeien op internet aan

De faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht en Invenit BV uit Raamsdonk hebben de joint venture ‘Connected Animals’ opgericht. Het bedrijf ontwikkelt systemen voor het aansluiten van koeien op het internet.

De faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht en Invenit BV uit Raamsdonk hebben de joint venture ‘Connected Animals’ opgericht. Het bedrijf ontwikkelt systemen voor het aansluiten van koeien op het internet.

Het bedrijf gebruikt het ‘internet of things’ (IoT) en ontwikkelt toepassingen om data te verzamelen over de gezondheid en het welzijn van koeien. Door koeien aan te sluiten op het internet kan continu data worden verzameld. Deze data wordt in de cloud geanalyseerd, waarna de resultaten worden doorgestuurd naar de boer.

Plaatsbepaling

Connected Animals gebruikt de Clickey-technologie van Invenit. In combinatie met het LoRa-netwerk van KPN kan het gebruikt worden als track & trace systeem. Maar het bedrijf is ook bezig met complexere toepassingen, zoals het monitoren van de gezondheid en welzijn van de koeien. Deze toepassing kost veel ontwikkeltijd, maar Connected Animals heeft deze systemen al in voorbereiding.

Gerelateerde artikelen