Favoriet

Verzorging

Boxen uitvegen en instrooien met nieuwe Giant ZV350

Tobroco Giant uit Oisterwijk introduceert de ZV350-instrooibak. Met de instrooibak kun je in één werkgang de boxen uitborstelen en instrooien.

Tobroco Giant uit Oisterwijk introduceert de ZV350-instrooibak. Met de instrooibak kun je in één werkgang de boxen uitborstelen en instrooien.

De instrooibak heeft een inhoud van 370 liter. Aan de voorkant van de instrooibak zit een hardox slijtmes. Hiermee schep je de lading eenvoudig op. De dosering is traploos instelbaar door middel van een klep aan de zijkant. Naast zaagsel kun je ook vlasstrooisel, gemalen koolzaad of tarwestro strooien.

Vegen en schuiven

Optioneel is de machine te voorzien van een veegborstel en schuif. Zo kun je boxen in een werkgang uitborstelen en instrooien. De hydraulische veegborstel heeft een diameter van 75 centimeter. De borstel veegt tot 75 centimeter in de box. Zowel de diepte als de hoogte zijn aanpasbaar. Opgeklapt blijft het mogelijk om de bak vol te scheppen. De schuif onder de machine reinigt tijdens het instrooien direct het rooster. Aan de zijkant van de schuif zit een hardox slijtmes. Dit mes schraapt de boxrand schoon.

De bak weegt 285 kg. Met schuif en borstel loopt dit gewicht op tot 410 kg. De machine is 1,3 meter breed. Inclusief schuif en borstel is de machine 27 centimeter breder. Bij het gebruik van de zijborstel is een derde en vierde functie noodzakelijk. Dankzij meerdere steunpoten zet je de bak na het afkoppelen stabiel weg.

Gerelateerde artikelen