Favoriet

Trekkers

Agritechnica 2017: Grote kniklader van Weidemann

Op Agritechnica laat Weidemann een nieuwe grote kniklader zien. De 9080 is in twee vermogensklasses verkrijgbaar. Ook is er de keuze uit een normale laadarm of een telescooparm.

Op Agritechnica laat Weidemann een nieuwe grote kniklader zien. De 9080 is in twee vermogensklasses verkrijgbaar. Ook is er de keuze uit een normale laadarm of een telescooparm.

Jarenlang bouwde Weidemann enkel kleine en compacte knikladers. De zwaarste uitvoering was een 7 tons wiellader en een 7,2 tons telescoopwiellader. Met de nieuwe 90-serie verlegt de Duitse fabrikant nu die grenzen. De nieuwe kniklader heeft namelijk een totaalgewicht van 10,7 ton. Deze uitvoering heeft een laadarm met een reikwijdte van 4,26 meter. Deze wiellader heeft een kiepbelasting van 5.290 kg. Halverwege 2018 moet deze uitvoering verkrijgbaar zijn.

Weidemann kan de wiellader ook voorzien van een telescooparm. Deze 9080T-uitvoering is met 11,2 ton iets zwaarder. De kiepbelasting bedraagt 6.594 kg. Eind 2018 komt deze uitvoering beschikbaar.

136 of 156 pk

Bij beide modellen kun je kiezen uit twee motoren. Het verschil zit in het vermogen. Standaard wordt de 90-serie voorzien van een 3,6 liter Deutz-motor. Dit blok heeft een vermogen van 100 kW (136 pk) en is voorzien van een oxidatie-katalysator en SCR-technologie. Zo voldoe je aan de Stage IV emissie-eisen. Optioneel kun je ook een dieselpartikelfilter op laten bouwen. Dan voldoet de machine aan de Stage V eisen.

Je kunt de nieuwe wielladers ook voorzien van een 4,1 liter Deutz-motor met een vermogen van 115 kW (156 pk). Deze uitvoering is standaard voorzien van een dieselpartikelfilter, oxidatie-katalysator en SCR-technologie. Deze voldoet dus al aan de Stage IV-norm

Gerelateerde artikelen