Favoriet

Trekkers

Steyr Multi met S-Stop

Het Oostenrijkse Steyr rust de Multi-serie uit met S-Stop. Met deze functie hoeft de bestuurder alleen maar te remmen, de Multi schakelt automatisch. Wordt de rem losgelaten, dan wordt het weer ingeschakeld.

De Multi-serie bestaat uit drie modellen. De 4100 van 73 kW (97 pk), de 4110 van 79 kW (107 pk) en het topmodel, de 4120 van 84 kW (117 pk). Naast de S-Stop krijgen de trekkers ook een ruitenwisser met een groter wisbereik, een nieuwe telefoonhouder en extra koplampopties.

Rempedaal

De S-Stop zorgt er voor dat voor het ontkoppelen en het activeren van de rem alleen nog maar het rempedaal gebruikt hoeft te worden. Draaimomentsensoren in de transmissie zorgen er automatisch voor dat wanneer tijdens het bergaf rijden met zware lasten de rem wordt geactiveerd, de tractie gehandhaafd blijft. Als alleen de stuurrem wordt geactiveerd, dan reageert de koppeling niet.

Opties

Het wisbereik van de ruitenwisser werd vergroot tot 235 graden. Een nieuwe telefoonhouder wordt rechtstreeks op het cabineframe of op de drager van de monitor wordt gemonteerd. De Multi krijgt een Bluetooth-handsfree-systeem. Het aantal koplampen werd met 2 stuks aangevuld tot een totaal van 12. (Foto: steyr-traktoren.com)

Gerelateerde artikelen