Favoriet

Video

VIDEO: Krone triplemaaier getest

Melkveebedrijven maaien steeds meer hectares per snede en dus moet de capaciteit omhoog. Wil je geen grotere trekker dan is een triplemaaier zonder kneuzers wellicht een optie. Veehouderij Techniek testte een triplemaaier van Krone: een EasyCut F 320-frontmaaier en de EasyCut B 970-vlindermaaier.

De boerentriplemaaiset die fabrikant Krone en dealer-importeur Abemec beschikbaar stelden aan Veehouderij Techniek is de breedste vlindermaaier zonder kneuzer die Krone levert: de EasyCut B 970. De werkbreedte is verstelbaar van 9,40 tot 9,70 meter. Voorop hing de EasyCut F 320: een schijvenmaaier met duwbok en aangedreven zwadtrommels die het zwad tussen de trekkerwielen aflegt. Krone kan ook een frontmaaier met een slepende ophanging leveren, maar de fabrikant is ervan overtuigd dat je die – door de meegeleverde telescopische topstang – niet mist.

Alles over de triplemaaier waaronder de technische gegevens, de prijs, de plus- en minpunten en de bediening lees je in de nieuwste uitgave van vakblad Veehouderij Techniek.