Favoriet

Dierverzorging

SPACE: melkemmers reinigen met melktaxi

Op Space verdiende Holm & Laue een innovatie-award met een eenvoudige aanvulling op de melktaxi. Het betreft niet meer dan een buis met verwisselbare sproeikop die je aansluit op de spoeljetter waar het vulpistool ingaat tijdens het reinigen van de melktaxi. Op de sproeikop kun je een melkemmer zetten om deze te reinigen.

Doordat je melkemmers nu met de melktaxi kunt schoonmaken hoeven emmers niet meer heen en weer gesleept te worden vanaf de kalverhokken tot een plek waar warm water beschikbaar is. De kalvertaxi kan warm water zelf maken of ermee worden gevuld. De sproeikop is vervangbaar. Holm &Laue levert of een draaiende kop, of een grotere niet-draaiende kop. De gebruiker zet  de emmer op de kop boven de sproeikop in de melktaxi, drukt op de doseerknop en vervolgens wordt de emmer gereinigd. De aanvulling op de melktaxi is er ook voor bestaande apparaten en kost 250 euro.

Bijkomend voordeel is dat de sproeier ook de deksel van de malktaxi mee reinigt als er geen emmer opgezet wordt. Voorheen moest de deksel handmatig worden gereinigd.

Gerelateerde artikelen