Favoriet

Oogsttechniek

Agritechnica 2019: Online meer vermogen kopen

Voor de Krone BigX 680-veldhakselaar introduceert de Duitse bouwer van oogstmachines 50 of 100 pk extra motorvermogen dat via een webshop online gekocht kan worden voor een bepaald aantal trommeluren.

De Krone BigX 680-veldhakselaar is op de motorcurve na identiek aan de BigX 780. Ook de motor is dus identiek. De motorcurve wordt softwarematig geregeld. Software bepaalt dus in hoeverre de hakselaar het motorvermogen kan benutten. Door in een online shop van Krone de optie ‘extra power’ te kopen, heeft de 680 voor een bepaald aantal uren 50 of 100 pk extra motorvermogen. Je kiest in de shop op mykrone.green na registratie of je er 50 of 100 pk bij wilt en voor hoeveel uren. In die uren gebruikt de BigX 680 dan een aangepaste motorcurve.

Online betalen

Betalen kan voor dealers op rekening en voor agrariërs via paypal en in de toekomst ook via creditcard. Maar meer vermogen voor korte tijd kan ook, vanaf 200 euro kun je de 680-hakselaar 10 uur lang ‘legaal tunen’ tot 730 pk. Wil je het hele zomerseizoen 100 pk meer vermogen, dan komt dat op om en nabij 6.000 euro.

30.000 euro uitsparen

Hoewel de BigX 680 en 780 op de motorcurve en de sticker op de motorkap na identiek zijn, is het prijsverschil aanzienlijk. De 680 is volgens de standbemanning ongeveer 30.000 euro goedkoper dan de 780. Vanwege dat prijsverschil kiezen volgens Krone zeker ondernemers die hoofdzakelijk gras hakselen dikwijls voor de 680 in plats van voor de 780. Door online kopen van Extra Power kunnen de meerkosten voor extra vermogen gespreid worden betaald en indien maar zelden mais gehakseld wordt, en extra vermogen derhalve maar zelden nodig zal zijn, kan ook op de uiteindelijke kosten worden bespaard.

Extra vermogen activeren

Na aankopen van Extra Power moet de dealer het activeren. Dat kan alleen op telefonisch verzoek. Via de terminal kan de chauffeur het extra vermogen vervolgens in- en uitschakelen. De extra pk’s zijn ‘onbeperkt geldig’ De hakselaar verbruikt het extra vermogen alleen met ingeschakelde hakseltrommel.

Gerelateerde artikelen