Favoriet

Trekkers

Giant introduceert compacte GT5048 verreiker

Tobroco Giant uit Oisterwijk (N-B) komt met een nieuwe compacte verreiker. De GT5048 heeft een sterkere motor die voldoet aan de Stage 5 emissie-eisen. De machine vervangt de Giant 4548 Tendo HD.

In voorganger 4584 lag nog een viercilinder van Kubota. In de nieuwe GT5048 ligt nu een driecilinder van dezelfde fabrikant. Wel steeg het vermogen van 33 kW (45 pk) tot 36 kW (50 pk). Om aan de emissie-eisen te voldoen gebruikt de motor een dieseloxidatiekatalysator (DOC) en dieselpartikelfilter (DPF). Het elektrisch systeem komt nu niet van Cobo maar van Bosch Rexroth. Verder zijn er nu twee brandstoffilters in plaats van één.

Zelfde afmetingen

Het uiterlijk van de verreiker is iets moderner dan zijn voorganger. De afmetingen zijn nagenoeg gelijk gebleven. De maximale hefhoogte is nog steeds 4,80 m. Het hefvermogen is 2.490 kg bij een kieplast van 1.735 kg (ingeschoven giek). Bestel je het optionele contragewicht, dan liggen beide waarden 380 kg hoger.

Ook als Kubota

Het geluidsniveau is lager dan voorheen. Het dashboard is vernieuwd waardoor het onder andere informatie over het regenereren van de motor kan tonen. Voor het bedienen van de laadarm en andere functies is er een nieuwe proportionele joystick. Alle software schreef de fabrikant in eigen huis. De compacte verreiker GT5048 komt net als de meeste andere producten van Giant ook te koop als Kubota.

Gerelateerde artikelen