Favoriet

Trekkers

MF geeft kleine wereldtrekker een update

Trekkerfabrikant Massey Ferguson vervangt de 4700-serie door de 4700 M. De motoren voldoen vanaf nu aan Stage-5 en MF maakt van de gelegenheid gebruik om een nieuwe transmissie te introduceren.

De 4700 M-serie bestaat net als voorheen uit drie modellen. Aan de onderkant vervalt het type 4707 en aan de bovenkant wordt het model 4710 M toegevoegd. Het vermogen loopt van 60 kW (82 pk) tot 73 kW (100 pk). De 3,3 liter driecilinder komt van AGCO-Power. De emissietechniek is netjes onder de cabine weggewerkt. Voor wie dat wil is de trekker te krijgen met tweewielaandrijving.

Dyna-2

De modellen met vierwielaandrijving zijn optioneel leverbaar met de nieuwe Dyna-2 versnellingsbak. De transmissie is een handgeschakelde zesbak met twee groepen die zijn gecombineerd met een onder last schakelbare hi-lo op de pook. Wisselen tussen vooruit en achteruit gaat met een elektro-hydraulische powershuttle. Dankzij speedmatching staat de hi-lo altijd in de juiste versnelling. In totaal zijn er dus 24 versnellingen voor- en achteruit. De topsnelheid ligt op 40 km/h bij 1.850 motortoeren.

Op de pook is een knop voor de hoog-laag en voor het bedienen van de koppeling van de transmissie.

Ontkoppelen met rempedaal

Optioneel zijn alle modellen (dus ook die met de standaard 12V/12A versnellingsbak) leverbaar met een stop-en-go functie: bij het intrappen van het rempedaal wordt dan automatisch de transmissie ontkoppeld. Handig bij bijvoorbeeld voorladerwerk. Verder zijn de wijzigingen klein. In de cabine is een licht gewijzigd dashboard om de icoontjes van de  nieuwe transmissie te kunnen integreren. In de dakrand komen andere lampen en ook de grille wijzigt iets en is in de lijn van de MF 5700 M die op afgelopen Agritechnica werd geïntroduceerd.

In de cabine weinig nieuws met alleen een gewijzigd dashboard en een nieuwe versnellingspook voor de nieuwe transmissie.

Gerelateerde artikelen