Favoriet

Dierverzorging

Schrijver breidt groepshok uit met uitloop

Schrijver Stalinrichting heeft de vorig jaar geïntroduceerde groepshuisvesting voor kalveren van 4 tot 16 weken oud uitgebreid met een uitloop. Dat heeft de stalinrichter gedaan naar aanleiding van vragen van vooral Duitse veehouders.

Schrijver Stalinrichting heeft de vorig jaar geïntroduceerde groepshuisvesting voor kalveren van 4 tot 16 weken uitgebreid met een uitloop. Dat heeft de stalinrichter gedaan naar aanleiding van vragen van vooral Duitse veehouders.

Het hok is 2,5 meter breed en 4,5 meter diep. De huisvesting is voorzien van hooiruif, watervoorziening, verlichting en voertrog met wegklapbare drinkschalen.

Het is vanaf nu mogelijk om het hok met een uitloop uit te rusten. Door een opening aan de zijkant, voorzien van een schuifdeur, kunnen de kalveren vrij naar buiten en binnen lopen. De eerste versie is op maat gemaakt voor een Duitse klant van Schrijver. Dat betreft een biologische boer. Om aan de regels van Bioland te voldoen, diende er een uitloop te komen.

De standaard afmeting van de uitloop is 1,9 x 4,5 meter. De prijs voor een groepshok is 4.500 euro. De meerprijs voor de uitloop bedraagt 1.000 euro. Schrijver brengt de groepshuisvesting op de markt onder de naam Topcalf.

Gerelateerde artikelen