Favoriet

Transport

Faresin komt met nieuwe verreiker

Het Italiaanse Faresin zal tijdens Eima een nieuwe verreiker introduceren. De FS7.32 Compact is het eerste model uit een nieuwe serie, zo belooft de fabrikant.

Het Italiaanse Faresin zal tijdens Eima een nieuwe verreiker introduceren. De FS7.32 Compact is het eerste model uit een nieuwe serie, zo belooft de fabrikant.


Het model kan maximaal 3,2 ton tillen. De maximale hefhoogte bedraagt 7,10 meter. Faresin biedt twee hydraulische systemen aan. Een gangbare pomp of een loadsensingversie. De pompen leveren 120 tot 180 liter per minuut.

De wielbasis van de verreiker bedraagt 2,95 meter en de stuuruitslag is 37 graden. Dat zorgt voor een draaicirkel van 3,80 meter. Faresin kan twee verschillende cabines op de FS7.32 bouwen. De standaard versie of de zogenoemde Low Cab waarmee de totale hoogte van de machine 2,06 meter wordt. Dat moet hem ook geschikt maken voor lage kippenstallen. Stap je in de cabine dan merk je dat de traptrede is verlicht. De Faresin-ingenieurs verbeterden ook het interieur van de cabine. Dat is vooral te zien aan de kleur en vorm van de knoppen en hendels. Ook is het stuur nu in hoogte verstelbaar.

Alle informatie betreffende de machine komt terecht op het 7 inch grote kleuren touchscreen aan de rechterkant van de bestuurder. Je kunt er de motorgegevens bekijken, de radio en de werklichten mee bedienen en de airco mee inschakelen. De verlichting is volledig als led uitgevoerd.

De Faresin FS7.32 verreiker is voorzien van een Deutz viercilinder motor die aan de Stage V emissie-eisen voldoet. Je moet daarvoor wel AdBlue tanken.

Faresin biedt vijf verschillende motoren aan. Het zijn allemaal vier cilinders van Deutz met een cilinderinhoud van 2,9 tot 3,6 liter. Het vermogen van de watergekoelde, commonrail motoren ligt tussen 55,4 en 100 kW (74 tot 130 pk). De motoren voldoen aan de Stage V emissie-eisen en zijn daarom voorizen van een katalysator, een partikelfilter en SCR. Je moet dus AdBlue tanken. De serviceinterval bedraagt 1.000 uur. Om de tijd voor het onderhoud te bekorten, monteert de fabrikant ook een ventilator waarvan je de draairichting kunt omdraaien zodat de radiator wordt schoon geblazen.

Autostop laat de motor afslaan zodra de bestuurder van zijn stoel stapt. Gaat hij weer zitten, dan start de machine weer. Het spaart niet alleen diesel, het is ook veiliger.

Alle FS7.32 verreikers zijn voorzien van een Ecodrive hydrostatische transmissie. De ene versie heeft een enkele versnelling met een topsnelheid van 30 km/h, terwijl de andere een versnellingsbak met twee versnellingen heeft. Dan is een topsnelheid van 40 km/h mogelijk.

Gerelateerde artikelen