Favoriet

Elektronica

Farmtrace en Uniform-Agri werken samen: Ruma eigendom van Uniform Agri

Uniform-Agri wordt de nieuwe eigenaar van Ruma, het rundveemanagementprogramma van FarmTrace. Dat hebben beide bedrijven besloten. Ze zijn namelijk een zogenoemd strategisch partnerschap aangegaan.

Uniform-Agri wordt de nieuwe eigenaar van Ruma, het rundveemanagementprogramma van FarmTrace. Dat hebben beide bedrijven besloten. Ze zijn namelijk een zogenoemd strategisch partnerschap aangegaan.

Farmtrace hoopt met de samenwerking meer data te verzamelen van de gebruikers van de managementsystemen Ruma en Uniform-Agri. Die data – waarvoor de gebruikers nadrukkelijk toestemming moeten geven als ze die willen delen – kan de keten meer transparant maken, is het idee. Farmtrace kocht in 2020 met hetzelfde doel VSM Automatisering. Dat bedrijf ontwikkelde het rundveemanagementprogramma Ruma. Volgens Harm-Jan van der Beek, directeur van Uniform-Agri, zullen de huidige Ruma-gebruikers profiteren van de kennis en service van managementprogramma’s die Uniform-Agri heeft. “Er komen de komende jaren veel ontwikkelingen die Uniform-Agri implementeert. Daaroor is er voor de Ruma-gebruikers weer toekomst.” Hij doelt daarmee op de koppelingsmogelijkheden met nieuwe en bestaande sensoren.

Op korte termijn hoeven de Ruma-gebruikers hun programma niet aan de kant te schuiven en over te stappen naar Uniform-Agri. Van der Beek traint de medewerkers van de eigen helpdesk namelijk ook voor het beantwoorden van vragen over Ruma. Dat neemt niet weg dat Van der Beek binnen maximaal twee maanden een conversie-programma klaar wil hebben, dat de jarenlang opgebouwde Ruma-database kan overzetten naar het duurdere Uniform-Agri . “Gebruikers kunnen dan over stappen zonder dataverlies. Maar ze kunnen ook nog een tijd Ruma blijven gebruiken als ze dat willen.” Toch geeft Van der Beek aan dat zijn bedrijf de twee verschillende systemen niet in lengte van dagen zal blijven onderhouden en updaten. “naast elkaar zal laten bestaan. “Dus als er bijvoorbeeld nieuwe koppelingen komen, zullen die niet meer in Ruma aangepast worden en zal de functionaliteit achteruit gaan.” Volgens de Uniform-Agri directeur duurt het nog wel even voordat dit het geval is, maar het Ruma-programma wordt op den duur wel uitgefaseerd.

Gerelateerde artikelen