Fendts kleinste Vario werd in 2020 vernieuwd en kreeg als één van de eerste Fendt-series het One-bedieningsconcept. Geen uitgeklede versie dus, maar een superdeluxe compacte trekker met een fijne driecilinder.
Wie geen diepstrooiselboxen heeft, maar wel snel en makkelijker wil strooien komt uit bij een kleine zaagselstrooier. Veehouderij Techniek testte er twee: de Maxi van AG en de SE 250 van Flingk.
De Lintrac 130 is de sterkste Lindner die de fabrikant bouwt. Met zijn cvt, vierwielbersturing en compacte formaat is het een heel unieke en wendbare trekker. De kleine cabine moet je voor lief nemen.
Met een soepele Deutz-zescilinder in het vooronder klinkt de Zetor Crystal HD 170 als een klok en het rijcomfort is prima. De bediening is nog wat hoekig en grof en ook op hydraulisch vlak is er nog winst te behalen.
Het was de blikvanger op de stand van Pöttinger op Agritechnica in 2019: een dubbele rotorhark met onder elke rotor een glijslof in plaats van een wielstel. Flowtast noemt de Oostenrijkse fabrikant de vondst die de bodemvolging op een hoger plan moet brengen.
De Italiaanse fabrikant ROC heeft zich volledig toegelegd op de productie van bandharken. Het bedrijf heeft in importeur Landkracht uit Hellendoorn (Ov.) weer een vast aanspreekpunt op Nederlandse bodem. En dat gaat niet onverdienstelijk. In korte tijd werden al drie machines afgeleverd. Veehouderij Techniek bekeek wat de RT 730 in huis heeft.