Kverneland wil dat je tegen het werktuig praat

Machinebouwer Kverneland introduceert tijdens Agritechnica Isomatch Voicecontrol. Daarmee kan de trekkerbestuurder met zijn stem een opdracht geven aan het werktuig achter de trekker. En dat werktuig volgt die opdracht nog uit ook.

Je moet daarvoor wel verschillende werktuigen en commando’s programmeren op de smartphone. Vervolgens verbindt je die telefoon draadloos met Kvernelands Isomatch, de isobus terminal van de fabrikant. Daarna kun je via de bluetooth headset of microfoon in de trekker tegen de terminal praten. Die geeft de opdrachten op zijn beurt door aan het werktuig achter de trekker.

Veiliger

Volgens Kverneland moet Voicecontrol het werk veiliger maken. De trekkerbestuurder hoeft immers niet meer naar de terminal te kijken, maar kan zijn ogen op het werk houden. Daardoor zou de bestuurder minder snel moe worden. De vinding is ontwikkeld door Kverneland Mechatronics. De in Nieuw-Vennep gevestigde elektronica afdeling van de fabrikant. IsoMatch_VoiceControl2_kvg_large

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
1 Reactie op Kverneland wil dat je tegen het werktuig praat