Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Elektronica

Lemken’s isobus-ploeg door AEF gecertificeerd

Op de laatste Agritechnica kwam Lemken met de Juwel-ploeg, uitgerust met isobus. Daardoor kun je de ploeg elektronisch, via een terminal in de cabine, overrug en overbuik stellen, de diepte van het dieptewiel regelen en de breedte verstellen. Bovendien is het systeem te koppelen aan gps-gestuurde instelling van de ploegbreedte.

De Agricultural Industry Electronics Foundation (AEF) heeft de isobus-ploeg van Lemken op de testbank gezet en kon concluderen dat de isbus-bediening aan de normen van de AEF voldoet. Daarmee is de isobus-bediening, of TurnControl Pro, zoals Lemken de bediening noemt, van de ploeg gecertificeerd en heeft een certificaat gekregen met de aanduidingen UT, AUX-N en TC-BAS.

De AEF is overkoepelende organisatie voor de ontwikkeling van isobus en heeft zelf inmiddels een aantal testlaboratoria.

Isobus-functies

UT staat voor Universal terminal en betekent dat de ploeg vanuit iedere isobus-terminal bedient kan worden. AUX-N zegt dat functies van de ploeg met bijvoorbeeld de bestaande joystick in een trekker bedient kunnen worden en TC-BAS betekent dat machinedata geëxporteerd en geïmporteerd kunnen worden.

20150722_Lemken_isobus_ploeg