Argusogen op Amazone-kunstmeststrooier

Amazone kan zijn isobusaangestuurde ZA-TS-kunstmeststrooiers vanaf volgend voorjaar leveren met Argus Twin-technologie die het strooibeeld continu in de gaten houdt.

De Argus-technologie bestaat uit zeven radarsensoren per strooischijf die voortdurend de afgifte en hoek waarmee de schijven de korrels wegwerpen controleert. Constateert de technologie een afwijking, dan worden de instellingen van de strooier aangepast. Door de montage van zeven radarsensoren per schijf, wordt het volledige strooibeeld in de gaten gehouden.

Stof of vervuiling

De technologie werkt volgens Amazone ook bij het strooien langs perceelsranden en sloten en als bepaalde strooisecties zijn uitgeschakeld. De radarsensoren zijn niet gevoelig voor stof of vervuiling. En doordat er geen draaiende onderdelen zijn, is de Argus-technologie onderhoudsvrij.

Amazone levert de techniek zowel op de mechanisch aangedreven ZA-TS-strooiers als op zijn ZA-TS-strooiers die hydraulisch worden aangedreven.

1015 lm agritechnicat amazone argus

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.