Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Gewasverzorging

DLV Plant test spuittechniek met nieuwe spuitmachine

Adviesorganisatie DLV Plant ontwikkelde een spuitmachine waarmee het onderzoek kan doen naar en demonstraties kan geven over verschillende spuittechnieken. De gedragen spuitmachine is uitgerust met conventionele spuittechniek, luchtondersteuning, luchtvloeistofdoppen en WingsSprayer.

Hoewel van deze technieken veel bekend over het effect op druppelgrootte en emissie, is er volgens DLV Plant te weinig bekend over de relatie tussen de spuittechniek en de effectiviteit van een bespuiting bij verschillende gewassen, organismen en combinaties daarvan.

Minder milieudruk

Het bedrijf hoopt met deze machine antwoord te krijgen op de vraag of het spuiten met een andere techniek een beter resultaat geeft en of een grovere druppel en lagere emissie tot een betere of juist verminderde effectiviteit van het middel leidt. Zo wil DLV werken aan optimalisatie van de combinatie techniek-gewas-middel. Uiteindelijk moet dat voor telers een beter resultaat opleveren, fabrikanten zouden de toepassing van hun middel beter kunnen afstemmen op de gewassen. En dat kan zelfs tot een lagere milieubelasting leiden, meent DLV.

Gerelateerde artikelen