Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Gewasverzorging

Challenger komt met getrokken spuit

Na een zelfrijdende landbouwspuit komt machinefabrikant Challenger, onderdeel van het Agco-concern, nu ook met een getrokken veldspuit. De RoGator 300 serie met twee modellen.

Als eerste is er de RG333 met een tankinhoud van 3.300 liter. De RG344 heeft een tankgrootte van 4.400 liter. Volgens de fabrikant deelt de machine tweederde van zijn onderdelen met de zelfrijder. Denk daarbij aan de spuitboom, de ophanging van de boom, het centrale frame en natuurlijk leidingen en de fustreiniger. Alles wat de techneuten van Challenger nog moesten doen, is een speciale trekboom, chassis, as en tank maken.

Load-sensing

Standaard maken de spuiten gebruik van de load-sensing hydrauliek van de trekker. Optioneel kun je een aftakas aangedreven pomp bestellen zodat je de machine achter alle op het bedrijf aanwezige trekkers kunt hangen, mochten die te weinig olie kunnen leveren.
De stuurhoek kan 35 graden bedragen, zodat de binnenste draaicirkel van de spuit 7,60 m is. De spoorbreedte is instelbaar door middel van spoorverbreders 1,50 tot 2,25 m.

Schoonwatertank

Er is een opbergvak aan de linkerkant van de machine met een inhoud van 41 liter voor handschoenen en andere werkkleding, een 400 liter schoonwatertank voorop de spuit, die voor druk op de achterwielen van de trekker moet zorgen tijdens het spuiten. Optinoeel kun je ook achterop een 500 liter watertank krijgen. Elektrische afsluiters op de doppen zijn standaard en de machine is via isobus aan te sturen.

Gerelateerde artikelen