Nieuwe Rasspe-knoper knoopt extra sterk

Rasspe, onderdeel van Gebr. Schumacher, introduceert een compleet nieuw knoopapparaat voor grootpakpersen, de Doppelschlaufknoter. De scheurkracht van de nieuwe knopen ligt volgens de makers 20 procent hoger dan bij de bestaande knopers, waardoor er 16 procent touw bespaard wordt.

De knopen van bestaande knoopapparaten hebben een scheurkracht van 55 procent van de kracht in het touw, bij de nieuwe knopen is die kracht 75 procent. Daardoor kan het pak van een grootpakpers met vijf in plaats van met zes draden gebonden worden. Volgens de fabrikant levert dat een touwbesparing op van 16 procent. Bij een goed bezette pers komt dat neer op 1.500 a 2.000 euro per jaar.

Ook de uitvoering van de nieuwe knoper verschilt sterk van de bestaande. De complete aandrijving loopt over één as. Hierdoor kan de knoper snel en gemakkelijk gedemonteerd worden.

De jury van de Agritechnica heeft een zilveren medaille toegekend aan deze innovatieve ontwikkeling.

Afb. 01

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.