Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Oogsttechniek

Bergmann bouwt overlaadwagen voor bieten

De Duitse fabrikant Bergmann heeft een overlaadwagen voor suikerbieten gebouwd: de RRW 500. De fabrikant die vooral bekend is van de meststrooiers en graanoverlaadwagens, mikt met de overlaadwagen vooral op loonwerkers in Oost-Europa.

Juist op lange percelen is met een overlaadwagen veel winst te halen – de rooier kan altijd blijven rooien, terwijl het transport naar de kopakker wordt verzorgd door de trekker met de overlaadwagen.

Voor het lossen van de lading, is de wagen aan de voorzijde uitgerust met een 1,80 meter brede afvoer/reinigingsband, waarmee de wagen in circa 50 seconden volledig is leeg te draaien. De overlaadwagen beschikt over een eigen hydraulisch systeem dat drukken kan opwekken tot 400 bar.

Hondengang

De RRW 500 heeft een bak van 50 kuub (goed voor 35 ton bieten) en drie assen. Deze zijn alledrie elektrohydraulisch gestuurd, zodat je er in hondengang mee over het perceel kan rijden. Op de weg zet je de middelste as vast en worden alleen de voorste en achterste as gedwongen gestuurd.