Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Oogsttechniek

Dewulf tweerijige zelfrijdende klembandrooier

Machinefabrikant Dewulf introduceert een nieuwe driewielige tweerijige zelfrijdende klembandrooier met bunker. De ZBII heeft een Scania DC9 Tier 4 Final motor met een vermogen van 350 pk. De dagcapaciteit van de rooier bedraagt 4,5 hectare.

De twee individuele rooi-elementen met onafhankelijke rooischaren zorgen volgens Dewulf voor stabiliteit, ook bij hoge rijsnelheden. De torpedotoppen zijn verwisselbaar door verschillende slijtpunttypes. De torpedo’s zijn hydraulisch inklapbaar.

Aanspannen of lossen

De rooischaren zijn optioneel uitgerust met een rooischaararmbeveiliging. De plukriemen hebben een lengte van 14 meter waarbij de spanrollen voorzien zijn van vervangbare glijlagers. Via een handgreep per rooi-element kan men alle ondersteunende riemschijven van een element aanspannen of lossen.

De nieuwe ZBII heeft hydraulisch roterende poetsers, twee afzonderlijke in snelheid regelbare zeefkettingen met aangedreven excentrische kloppers en twee egelbanden. Op het controleplatform is een bedieningsterminal waarmee de helling en snelheid van beide egelbanden aangepast kan worden. De chauffeur kan het gewas volgen dankzij een viertal camera’s.