Nieuwe modellen hakselaars in 8000-serie John Deere

John Deere heeft de hakselaar 8300 toegevoegd aan de 8000-serie. De machine heeft een vermogen van 360 kW (490 pk) en haalt dat uit een 13,5 liter motor van John Deere.

De motor in de nieuwe veldhakselaar ligt in de lengterichting in de machine. Volgens John Deere komt dat de luchtstroom ten goede en leidt het tot lager energieverbruik voor de koeling. Het zwaartepunt van de hakselaar is laag door de lagere motorpositie. Dat verhoogt de stabiliteit.

Cabine

Vorig jaar maakte John Deere al bekend dat de nieuwe hakselaar uitgerust zou worden met een nieuwe cabine. Alle modellen uit de 8000-serie krijgen deze nieuwe cabine. Daarnaast kunnen de hakselaars voorzien worden met 2,15 meter grote voorbanden.

8700 en 8800

Naast de 8300 worden ook de 8700 en 8800 geïntroduceerd. Deze modellen hebben een Tier 2 Cummins QSK19 motor en komen ook in Nederland op de markt. Doordat het vermogen boven de 560 kW (750 pk) uitkomt, gelden de Stage 3a eisen niet. De nieuwe 8000-serie voldoet hiermee aan de emissie-eisen.

8000_Series_4

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.