Rupstechnieken op een rij

Rupsen vergroten het contactoppervlak met de grond. Daardoor neemt de slip en de druk per vierkante centimeter af. Vandaag de dag zien we ze in alle soorten en maten terug in de landbouw. LandbouwMechanisatie zette verschillende rupstechnieken op een rij.

Rupsen zijn er voor trekkers en oogstmachines, zowel vast gemonteerde als uitwisselbaar. Fabrikanten kiezen bij oogstmachines veelal voor platte rupsen zodat de machine binnen de toegestane breedte blijft en meer stabiliteit heeft op het veld.  De driehoekrups heeft als grootste voordeel dat deze uitwisselbaar blijft met een wiel, dit verhoogt de inzetbaarheid.

LandbouwMechanisatie heeft in het eerste nummer van 2017 een overzicht gepubliceerd. Meer over de rupstechnieken, contactoppervlaktes en toepassingen is te lezen in het vakblad.

Lees 3 nummers voor 15 euro (alleen nog geldig in oktober)
 

Rupsenoverzicht

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.