Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Algemeen

Elektrische John Deere meest gelezen op LandbouwMechanisatie.nl

Het bericht dat trekkerbouwer John Deere met een elektrische trekker komt is in 2016 het meest gelezen bericht op LandbouwMechanisatie.nl. De video over de Peecon Gull Wing staat op plek twee, gevolgd door het bericht over New Holland Dual Clutch Transmissie.

De nieuwe trekker van John Deere, Sesam genaamd, levert een vermogen van 130 kWh bij een spanning van 670 volt. Als je het volle vermogen gebruikt, dan moet de stekker na een uur weer in het stopcontact. De Franse beurs Sima heeft de trekker een eervolle vermelding gegeven.

Peecon Gull Wing

Bijna twaalf maanden geleden ging LandbouwMechanisatie kijken bij de Peecon Gull Wing. De ingenieuze vinding dat het probleem van een te brede trekker op de weg oplost. Met de Gull Wing is de dubbellucht snel te demonteren en je neemt dubbele wielen eenvoudig mee naar het volgende perceel.

New Holland Dual Clutch

En dan New Holland met de dual clutch transmissie (DCT). In maart maakte topman Carlo Lambro de ontwikkeling ervan bekend. De DCT heeft een dubbele koppeling. Het houdt het midden tussen een fullpowershift versnellingsbak en een continu variabele transmissie. Niet alleen wat techniek betreft maar ook qua rijcomfort. De versnellingsbak schakelt, al naar gelang de versnelling of vertraging van de trekker, de meest logische volgende versnelling voor.

De volledige top 10 meest gelezen berichten op LandbouwMechanisatie.nl in 2016:

  1. Elektrische trekker John Deere
  2. Video: Peecon Gull Wing
  3. New Holland komt met dual clutch
  4. Zo zou de Volvo BM er nu uit kunnen zien
  5. Trekkerkenteken: “Geen uitzonderingen”
  6. Trekkerkenteken voorlopig van de baan
  7. New Holland toont nieuwe T5 en T6
  8. Efficiënter door aardappelrooien in kisten
  9. Tweedehands trekker klaarmaken voor de verkoop
  10. Video: Plensbuiproof Scrapr en drainr

Gerelateerde artikelen