Automatische sideshift Asa-lift klembandrooiers

Asa-lift, een dochteronderneming van Grimme, gaat zijn zelfrijdende klembandrooiers uitrusten met automatische sideshift op de klembandopname.

Ondanks ondersteuning van gps zijn wortelrijen in de praktijk niet altijd recht gezaait volgens de fabrikant. Gevolg hiervan is dat de rooichauffeur veel moet tegensturen en er meer rooiverliezen optreden. Met de hulp van automatische sideshift op de klembandopname moet dit verleden tijd zijn.  Middels een rijentaster volgt de machine zelfstandig de rij en past de opname hierop aan. De chauffeur kan zich volgens de fabrikant volledig op het rooien richten.

Alleen zelfrijders

Vooralsnog worden alleen de zelfrijders met automatische sideshift uitgerust. Of de techniek later ook op de getrokken klembandrooiers komt is niet bekend.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Reacties zijn gesloten.