Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Oogsttechniek

Nieuwe MH bollenrooier

Mechanisatie Haarlemmermeer heeft een nieuwe rooier ontwikkeld. Het type GR 1640 L EH is speciaal gebouwd voor het rooien van lelies. De eerste machine is inmiddels uitgeleverd aan de klant.

Mechanisatie Haarlemmermeer heeft een nieuwe bollenrooier ontwikkeld. Het type GR 1640 L EH is speciaal gebouwd voor het rooien van lelies. De eerste machine is inmiddels uitgeleverd aan de klant.

Met kleine aanpassingen kan de machine ook overweg met bollen, knollen en vaste planten. De rooimat is 1,60 meter breed. De graafmat met pennen is gecombineerd met kloppers en intrekwielen. Voor het rooien van lelies is de machine geheel uitgerust met zeefmatten. Een combinatie van vingerrollen met schudzeef is ook mogelijk.

De zwenkbare transporteur is 1 meter breed. Met behulp van ultrasoonsensoren houdt de machine de afstand tot de kieper in de gaten en trekt deze terug op het moment dat de kieper te dichtbij komt. Een extra steunwiel voorkomt kantelen van de machine op minder draagkrachtige gronden. De stuuras met wielaandrijving is voorzien van 600/55R26.5 banden.

Snelheidsafhankelijk

De invoer van de machine wordt snelheidsafhankelijk aangestuurd. Stopt de trekker, dan stopt ook de invoer. De diepte wordt automatisch geregeld middels de positieregeling. De machine is tevens voorzien van waterpasvlakstelling.

Gerelateerde artikelen