New Holland oogst 197,6 ton druiven in acht uur tijd

Hoeveel ontsteelde druiven kun je in acht uur tijd oogsten? Om daar het antwoord op te krijgen organiseerde New Holland een prestatietest. Tijdens deze test oogstte de New Holland Braud 9090X uiteindelijk 197.6 ton druiven in acht uur tijd. Omgerekend zijn dat 415 flessen wijn per minuut.

De test vond plaats op een 7 hectare groot perceel met rode druiven in Waikerie, Zuid-Australië. Een New Holland Braud 9090X druivenoogstmachine schudde de Shiraz-druiven uit de ranken en ving ze op. Via een zijtransporteur werden de druiven direct overgeladen in kiepers. In totaal reden er vijf New Holland T4.105F trekkers met kiepers mee. Zo kon er non-stop worden doorgewerkt. Uiteindelijk werd er 197,6 ton aan druiven geoogst, dat zijn ongeveer 200.000 flessen Shiraz-wijn. Dat is gemiddeld 24,7 ton druiven per uur. Het geoogste product had een MOG-percentage (material other than grape) van 1,0 procent.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.