Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Oogsttechniek

Nieuwe Grimme Varitron vierrijige aardappelrooier

Machinefabrikant Grimme introduceert de nieuwe Varitron 470 Platinum. De vierrijige zelfrijdende aardappelrooier is uitgerust met rupsen en standaard een 7-tons nonstop bunker.

Machinefabrikant Grimme introduceert de nieuwe Varitron 470 Platinum. De vierrijige zelfrijdende aardappelrooier is uitgerust met rupsen en standaard een 7-tons nonstop bunker.

Omkeer van de zeefbanden en de loofrollen bij de axiaalrollenreiniger zorgen volgens de fabrikant voor een langere levensduur en een betere reiniging. De standaard steenbeveiliging beschermt de schaarplaten en de schaardrager. Daarmee wordt bij contact met hindernissen de complete opname van de rooier beschermd.

De ringelevator is in de nieuwe Varitron scheef geplaatst. Dat zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de aardappelen. Nieuw is ook de optionele loofverspreider aan de loofklapper.  De uitworp kan vanuit de cabine worden versteld.

Rupsen

Het Terra Trac rupsstel zorgt voor de bodembescherming. Door de uitschuifbare vooras zijn bredere banden mogelijk. De Varitron 470 Platinum Terra Trac voldoet aan de stage 4 emissie-eis en is zowel als 75 cm of als 90 cm variant verkrijgbaar.