Potato Europe in de voorbereiding

De voorbereidingen op Potato Europe zijn in volle gang. De aardappels zijn gepoot. Dat meldt DLG, de organiserende partij. Dit jaar vindt het evenement plaats op 12 en 13 september nabij het Duitse Springe-Mittelrode.

Projectmanager Wilfried Wolf laat weten dat er op dit moment 120 bedrijven op de deelnemerslijst staan. In samenwerking met Kompetenzzentrum Ökolandbau Niedersachsen bereidt samen met DLG een Organic Potatoes Meeting Point voor. Daar wordt ingegaan op de teelt van biologische aardappelen.

Een ander hoogtepunt is volgens de organisatie de zogeheten optoelectronics. Daar ligt de focus op optische techniek voor het sorteren van aardappelen. Fabrikanten tonen technieken waarmee elektronisch gesorteerd kan worden, zowel als op grootte van de aardappel als op afwijkende voorwerpen.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.