Nieuwe compacte schijveneg van Amazone

De Duitse machinefabrikant Amazone komt met een compacte schijveneg. De machine hangt in de driepunt en heeft een werkbreedte van 3 meter. De machine is te combineren met de mechanische Cataya- en pneumatische Centaya-opbouwzaaimachines van de fabrikant.

De machine heet CombiDisc en heeft 24 gekartelde schijven met een relatief kleine diameter van 410 mm. De CombiDisc is geschikt voor zaaibedbereiding van 3 tot 8 cm diepte. Het toerental van de schijven is hoger door de geringe diameter. Volgens Amazone verbetert dit de verkruimelende werking.

Nalooprollen

Standaard is er mechanische diepteverstelling, hydraulisch is optie. Als nalooprollen is een tandenpakkerwals, een V-ringwals en trapeziumringwals beschikbaar. De machine is geschikt voor lichte tot middelzware grond. Er zijn werksnelheden mogelijk tot 15 km/h.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.