Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Grondbewerking

Vorendrukker op Ovlac-ecoploeg

Koeckhoven.net kan zijn Ovlac-ecoploeg nu ook uitrusten met een vorendrukker, zodat het zaaibed meteen klaarligt. Niet alleen op zand- maar ook op lichte zavel. Voor zware grond kan de snedenmixer opgebouwd worden.

Koeckhoven.net kan zijn Ovlac-ecoploeg nu ook uitrusten met een vorendrukker, zodat het zaaibed meteen klaarligt. Niet alleen op zand- maar ook op lichte zavel. Voor zware grond kan de snedenmixer opgebouwd worden.

Koeckhoven ontwikkelde de vorendrukker voor de ecoploeg samen met VSS. Zo is de aanspanning geschikt gemaakt voor het driehoekframe van de ploeg. Met deze Ovlac eco-ploeg kun je tussen 5 en 35 cm diep ploegen.

Zwenkarmen

De vorendrukker werkt als een vorenpakker, maar blijft tijdens het transport aan de ploeg gemonteerd. De vorendrukker bestaat, afhankelijk van de breedte van de ecoploeg, uit twee of drie hydraulische hefarmen, een trekstang en een kokerbalk waaraan de dichte holle schijven zijn gemonteerd. De zwenkarmen zorgen ervoor dat de schijven van de vorendrukker meesturen, zodat ze de rijrichting van de ploeg volgen. De druk op de grond is instelbaar met hydraulische cilinders.
Koeckhoven hoeft de uit Hardox-staal vervaardigde kop van de ploeg niet te verzwaren om het gewicht van de vorendrukker te dragen. Een achtschaar Ovlac onland-ecoploeg weegt 1.850 kg. Inclusief vorendrukker komt dat op 2.600 kg. Een 8 schaar kost 25.500 euro. Met vorendrukker is dat 34.500 euro.

Gerelateerde artikelen