ATH 2018: Beddenspitmachine van Imants

De Nederlandse fabrikant van spitmachines Imants heeft een speciale beddenspitmachine gebouwd voor tuinders. De 40SX145KX heeft een werkbreedte van anderhalve meter.

Normaal worden de bedden voor onder meer sla en radijs gemaakt met een frees. Maar omdat de glas- en vollegrondstuinders de ondergrond graag wat grover hebben liggen dan de toplaag, heeft Imants een speciale beddenspitmachine ontwikkeld.

Tandenrol

De spitas van de machine wordt mechanisch aangedreven. Daarachter heeft Imants nog een tandenrol gemonteerd die hydraulisch wordt aangedreven. Deze tandenrol bewerkt alleen de bovenste 4 tot 5 cm van het bed. Met de spitmachine is een werkdiepte mogelijk van maximaal 40 cm.

Wat de beddenspitmachine moet kosten is nog niet bekend.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.