Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Grondbewerking

ATH 2018: Opklapbare zaaicombinatie van Horsch

Zonna in Beilen toont op de beurs in Biddinghuizen de 4 meter brede opklapbare kopeg-zaaicombinatie van de Duitse fabrikant Horsch.

Zonna in Beilen toont op de beurs in Biddinghuizen de 4 meter brede opklapbare kopeg-zaaicombinatie met dubbel schijvenkouters van de Duitse fabrikant Horsch.

Horsch had al een dergelijke machine in het pakket, maar dan met werkbreedtes van 3 en 3,5 meter. Deze waren niet opklapbaar en de zaaibak had een plek gekregen boven de kopeg.

Nu heeft Horsch het pakket uitgebreid met een 4 meter brede, in twee delen opklapbare, variant. Doordat de machine opklapbaar is, past er uiteraard geen zaaibak meer op. Die heeft nu een plekje gekregen in de fronthef. De inhoud van de zaaibak is 1.600 liter. Om de bodem te sparen is de zaaibak voorzien van een bandenset.

Graantelers

De machine is ontwikkeld voor graantelers. De zaaimachine is eventueel wel van de kopeg af te schroeven, zodat je de kopeg ook los zou kunnen gebruiken om het bieten- en uienland klaar te leggen.

De zaaibak voor in de fronthef staat voor circa 18.000 in de prijslijst, de kopeg met de zaaimachine kost circa 47.500 euro.

Gerelateerde artikelen