Eima 2018: Trelleborg maakt eenvoudig bandendrukcontrolesysteem

Bandenfabrikant Trelleborg introduceerde tijdens Eima een eenvoudig systeem waarmee je de druk in de trekkerbanden kunt controleren. Het kost 400 euro.

Het systeem, dat Trelleborg Load Calculator Plus noemt, bestaat uit vier ventieldopjes die de druk in de band meten, een centrale gateway die op de trekker is gemonteerd en een app voor de mobiele telefoon.

De ventieldopjes geven de druk via bluetooth door aan de gateway, die op zijn beurt, wederom via bluetooth in verbinding staat met de telefoon. Middels de app is per wiel van de trekker te zien hoe hoog de druk in de band is. Ook de gewichten die op de achter- en vooras rusten kun je ingeven, zodat de app een waarschuwing kan geven zodra de druk te laag wordt. Middels de app krijg je ook toegang tot wel 50 andere trekkers uit de vloot.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.