Agromek 2018: 10.000 liter Danfoil veldspuit

Het Deense Danfoil heeft een getrokken veldspuit met een tank van 10.000 liter gepresenteerd op Agromek. De GV AirHammer 10.000 kan met 1 vulling 300 hectare spuiten.

De op een na grootste getrokken veldspuit van Danfoil heeft een tankinhoud van 3.000 liter. En vanwege de vraag vanuit de Oost-Europese markt heeft de fabrikant besloten meteen de stap naar 10.000 liter te zetten. Tussen de twee groottes in heeft Danfoil nog een zelfrijder met een tankinhoud van 6.000 liter.

De nieuwe AirHammer wordt geleverd met een spuitboom van 36 meter die aan weerszijden in twee delen uitklapt. Spuit je 30 liter per hectare, dan kan er 300 hectare in één vulling worden afgewerkt. Het vullen van de tank is, zo zegt Danfoil, binnen een kwartier klaar. Daarvoor moet wel de optionele, aparte vulpomp worden aangeschaft. De achteras is zelfsturend en omdat de veldspuit uitgerust is met luchtremmen, kan er ook met een volle tank tijdens transport 40 kilometer per uur worden. De AirHammer 10.000 kost 1,5 miljoen Deense Kroon, dat is ongeveer 200.000 euro.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.