Agritechnica 2019: New Holland Big Baler 1290 HD

New Holland presenteert op Agritechnica een nieuwe balenpers. De BigBaler 1290 High Density is op alle fronten anders dan de voorgaande Plus-persen van New Holland.

De balenpers is uitgerust met een nieuwe opraper met 29 messen, een versnellingsbak en nieuwe knooptechniek. Daarnaast heeft de fabrikant aan de tekentafel goed over het comfort voor de bestuurder nagedacht. Capaciteit is het sleutelwoord.

De MaxiSweep opraper heeft een breedte van 2,35 m. De pick-up is geheel in nieuwe stijl vormgegeven. Dat betekent: geel.

Zeven cilinders

De balenpers mag de naam High Density dragen omdat de perskamer 4,05 meter lang is en de plunjerkracht met een slag van 748 mm 58 procent groter is dan op de Plus-modellen. Met 7 cilinders, drie aan de bovenkant en twee aan zowel de linker- als rechterkant, worden de balen in elkaar geperst. De cilinders worden geregeld met twee hydraulische pompen.

Ook nieuw aan de Big Baler is het opstarten. De powershift versnellingsbak zorgt voor een zachte start. De techniek behelst een powershiftbak met twee versnellingen. De bestuurder schakelt de pers in bij een aftakastoerental van 850 tpm. De SmartShift bak schakelt dan automatisch van de eerste naar de tweede versnelling tot een max vliegwieltoerental van 1.440 tpm. New Holland zegt dat de omvang van het vliegwiel zorgt voor 230 procent meer energie waarmee de pers comfortabeler opstart.

Loopmaster

Eerder dit jaar introduceerde New Holland al de Loopmaster. Met de nieuwe knooptechniek worden sterkere knopen gemaakt. En, misschien wel het belangrijkste, de Loopmaster snijdt geen kleine stukjes touw meer af. Op 10.000 balen scheelt dat 6 km touw of, zo berekende de fabrikant, 46 kg afgesneden touwresten.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.