Nieuw ProStop-stopwiel voor Väderstad Tempo-zaaimachines

Het Zweedse Vaderstad heeft het zaai-element van de Tempo-zaaimachines verder verbeterd met de introductie van een nieuw stopwiel genaamd ProStop. Het wiel zorgt ervoor dat het zaadje wordt afgeremd en in de vochtige bodem wordt gedrukt.

Bij het zaaien met overdruk halen zaadjes hoge snelheden voor ze op de grond komen. Het is daarom belangrijk dat het zaadje wordt afgeremd door het zogenaamde stopwiel. Voorheen had Vaderstad een massief wiel met zacht rubber, die vooral bij diep zaaiwerk goed werk leverde. Wie ondieper wilde zaaien kon kiezen voor een veerbelast stopwiel die de bodem beter volgt.

Het ProStop-stopwiel combineert beide: een rubber wiel met spaken die zowel bij ondiep als diep zaaiwerk goed werk levert. De spaken zorgen door de verende werking voor een goede bodemvolging. Het zaadje wordt onderin de vochtige zaaivoor gedrukt waardoor het zowel van onder als van opzij een vochtige grond ter beschikking heeft.

Juni

ProStop is vanaf juni leverbaar op nieuwe Tempo-zaaimachines. Later is het stopwiel ook op bestaande modellen te monteren.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.