Ropa Keiler 2 Classic aardappelrooier krijgt dubbele bunker voor krielaardappelen

De tweerijige Ropa Keiler 2 Classic aardappelrooier krijgt nu een dubbele bunker. Dat moet ervoor zorgen dat krielaardappelen al op de rooier automatisch gesorteerd kunnen worden.

Vier rollen waarvan de afstand 25 tot 40 mm traploos ingesteld kan worden, halen de kleine aardappelen uit de gewasstroom en brengen ze naar een apart deel van de bunker. De separatierollen zijn na de leestafel, waar zo’n acht mensen aan kunnen werken, gemonteerd. De aardappelen kunnen dan ook in aparte kiepers of kisten afgevoerd worden.

Door die aardappelen meteen af te voeren kun je als akkerbouwer geld besparen, meent Ropa. Je hoeft ze immers niet op te slaan. De 8,5 ton bunker is verdeeld in een 6,3 en een 2,1 bunker. De loshoogte bedraagt 4,20 meter. De eerste Ropa Keiler 2 Classic met dubbele bunker draait bij het Duitse BüSta Dienstleistungs- und Handels GmbH & Co in Luckau. Een biologische bedrijf met 500 ha bouwland en 100 ha aardappelen. Het verkoopt de krielaardappelen zelf.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Geef een reactie