Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X



Op de website, gleanersuper7.com, laat de fabrikant nog weinig los over het nieuwe model. Wie zich met zijn email adres aanmeldt wordt op de hoogte gehouden van het laatste nieuws. Echt nieuw is de Super 7 echter niet. De combine is een aangepaste versie van Agco’s’s topmodel dat in Europa als Massey Ferguson, Challenger of Fendt wordt verkocht.

Dwarsgeplaatste dorsrotor
In tegenstelling tot zijn Europese familieleden gebruikt de combine een dwars geplaatste dorsrotor, kenmerk van Gleaner. Hierdoor is een compacte en lichte bouwwijze te hanteren. In de loop der jaren kreeg het axiaal dorsprincipe de voorkeur omdat deze relatief makkelijk is te verlengen, en zo de capaciteit te verhogen. De machine is dus gebouwd voor gewassen met weinig stro en zal  niet in ons land te zien zijn. Gleaner trekt deze zomer met de combine door Amerika om hem in het veld te kunnen testen.

Facebook-pagina

Geheel in stijl met de ‘moderne media’ heeft The Stealth S7 zijn eigen Facebook pagina en Twitter account gekregen waarop het laatste nieuws is te volgen. Gleaner zegt de zwarte kleur niet te behouden. De uiteindelijke productie serie zal gewoon in het zilver zijn.

Gerelateerde artikelen