Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X

Amazone zette vorig jaar 290 miljoen euro om: 15% meer dan begroot. Voor dit jaar verwacht de fabrikant uit het Duitse Hasbergen-Gaste een groei van ruim 10%.

De omzet van 2010 komt overeen met die van 2009 en lag daarmee fors boven de voorzichtige begroting in verband met de economische crisis. Volgens directeuren Christian en Justus Dreyer had 2010 een wispelturig karakter: ‘Na een voorzichtige start investeerden de klanten in de loop van het jaar weer meer, waardoor we in de tweede helft aanmerkelijk beter verkochten. De omzet steeg in Rusland, Oekraïne en Polen met meer dan 50%.’

2010 was ook het jaar waarin Amazone een mijlpaal bereikte met de Pantera: de eerste in eigen huis gefabriceerde zelfrijdende veldspuit. Amazone stelt dat ze daardoor slagvaardig op de eisen van de internationale markt kan reageren. Amazone haalde vorig jaar 75% van haar omzet uit West-Europa (inclusief Duitsland) en 20% uit Oost-Europa. Het export-aandeel in de omzet is 75%. Het aantal medewerkers ligt rond de 1500.

Gerelateerde artikelen