Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X


Zo onstaat de grootste producent van oogstmachines voor onder andere doperwten, bonen, spinazie, zaad- en zoete maïs, citrusvruchten, olijven en aardappelen. Het nieuwe bedrijf heeft 540 werknemers en jaarlijkse omzet van 180 miljoen dollar. Het hoofdkantoor van Ploeger Oxbo komt in Roosendaal. De aandeelhouders van het nieuwe bedrijf zijn het Nederlandse en Amerikaanse management, Van Lanschot Participaties, VDL Participatie en Synergia Capital Partners. De laatste twee investeerders namen vorig jaar, in 2010 dus, al een meerderheidsbelang in Ploeger Agro. Een ruime meerderheid van de aandelen komt in Nederlandse handen. Ad Ploeger, Cees van Beek, Gary Stich en Andrew Talbott zullen plaatsnemen in de nieuw te vormen directie.       

Samenwerking
Ploeger bouwt oogstmachines voor aardappelen en groentes zoals bonen, erwten en spinazie. Oxbo levert oogstmachines die worden gebruikt voor het oogsten van olijven, zaadmaïs, druiven en citrusvruchten. Ploeger en Oxbo werken al bijna 20 jaar samen. De productportfolio’s van Ploeger en Oxbo zijn complementair aan elkaar, waardoor beide ondernemingen in het verleden met elkaar samenwerkten en intensief gebruikmaakten van elkaars dealernetwerk.

Overnames
De Ploeger Oxbo Group wil voornamelijk machines naar nieuwe en opkomende markten zoals China en Brazilië exporteren. Maar ook in Europa en de Verenigde Staten verwacht Ploeger Oxbo meer oogstmachines voor aardappelen, broccoli, druiven en olijven te kunnen verkopen. En er is nog een voordeel van de fusie. Zo kunnen klanten van de Ploeger Oxbo Group in de toekomst sneller hun machines krijgen, zo is de verwachting. De fabrieken in Nederland en de Verenigde Staten worden namelijk uitgebreid.
Daarnaast verwacht het nieuwe bedrijf sneller nieuwe machines introduceren en andere fabrikanten overnemen. Ploeger Oxbo heeft nu vijf fabrieken in Nederland, Groot Brittannië en de Verenigde Staten.