Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Algemeen

Blog: Monteur Michel van de Loo gaat vol gas op Euroskills

EuroSkills. EuroSkills. EuroSkills. De laatste maanden kon ik aan weinig anders denken. Nu is het eindelijk zover: het EK beroepen 2012 is begonnen! Hier op het circuit van Spa-Francorchamps hoop ik de kroon te zetten op vele uren trainingsarbeid. Thuis. Op het werk. Bij PTC+ in Ede.

EuroSkills. EuroSkills. EuroSkills. De laatste maanden kon ik aan weinig anders denken. Nu is het eindelijk zover: het EK beroepen 2012 is begonnen! Hier op het circuit van Spa-Francorchamps hoop ik de kroon te zetten op vele uren trainingsarbeid. Thuis. Op het werk. Bij PTC+ in Ede. In het teambuildingsweekend en tijdens de mentale training. Ik ben zelfs bij een aantal importeurs langs geweest om de machines van de wedstrijdopdrachten zo goed mogelijk te leren kennen.

Dat was de voorbereiding. Nu gaat het er echt om. Na de indrukwekkende openingsceremonie – kippenvel! – kon ik op de eerste wedstrijddag meteen vol aan de bak. Bij de loting op donderdagochtend kreeg ik gelijk de zwaarste opdracht toegewezen: hydrauliek. Zenuwen bij de start? Nee. Hooguit wat gezonde wedstrijdspanning. Ik ben zelfverzekerd. Da’s soms een nadeel, maar nu juist een voordeel. Ik weet wat ik kan en ik laat me niet gauw gek maken.

Die eerste opdracht was pittig, laat ik er niet omheen draaien. Ik verwacht niet dat ik 100 procent gescoord heb. Maar ik heb het ergste nu gelijk gehad. Loslaten dus en vol gas verder. Opdracht twee (transmissie) ging super. Ik was zelfs ruim binnen de tijd klaar en alles werkte. Beter kan niet. Alle reden dus om nog steeds voor eremetaal te gaan. De prijzen worden ten slotte pas aan het einde verdeeld.

We zitten hier trouwens met 33 Nederlandse deelnemers uit allerlei verschillende vakken – van etaleren tot lassen. We zijn in korte tijd een echt team geworden: we doen het met zijn allen. De jongens van robotica hadden een moeilijke eerste dag en zaten er even doorheen. Dan staat het hele team klaar om ze weer op te peppen. Da’s mooi om te zien. Maar uiteraard hoop ik  dat dat bij mij niet nodig is en dat ik zondag met goud op het podium sta.

Michel van de Loo

Landbouwmechanicus Michel van de Loo (24, Abemec Waalwijk) doet van 4-6 oktober met negen Vakkanjers mee aan EuroSkills 2012 in Spa-Francorchamps. Hij doet tot na de prijsuitreiking van zondag dagelijks verslag van zijn avonturen. Kijk ook op www.vakkanjers.nl