Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Oogsttechniek

Sociale media helpt bij aardappels rooien

Is sociale media onzin of nuttig? Daarover valt te twisten. Toch zijn ook steeds meer boeren actief op nieuwssite Twitter.com. Wat blijkt, deze vorm van communicatie kan positief werken voor je bedrijf.

Akkerbouwer Wim de Witte uit Steenbergen, op Twitter bekend onder de naam @vario820, zat afgelopen week met de handen in het haar. Een perceel van acht hectare met Melody tafelaardappelen moest nog voor de voorspelde regen uit de grond en lokale loonbedrijven waren druk bezig. Gelukkig bood Twitter uitkomst.

Nachttransport
Op de noodoproep van De Witte gaf akkerbouwer en loonwerker René Cobussen, de man achter @piepersrooien, antwoord. Met zijn zelfrijdende Dewulf aardappelrooier reed Cobussen ’s nachts in ruim vijf uur tijd van Horssen (Gld) naar het Noord-Brabantse Dinteloord toe.

24 uur per dag
Op 31 oktober werd begonnen met het rooien van de laatste aardappelen. Samen met een andere rooimachine werd er 24 uur per dag gereden om alles uit de grond te krijgen voor de regen kwam. Toen die uiteindelijk arriveerde zat nog een kleine hectare in de grond. “De rest van de aardappelen liggen nu netjes in de schuur”, aldus De Witte op Twitter.