Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Kawe ontwikkelt koppeling voor Fordson Major

Wie er nog een Fordson Major met kapotte koppeling in de schuur heeft staan, kan hem binnenkort voorzien van een splinternieuwe versie. Het Nederlandse Kawe ontwikkelde namelijk een nieuwe koppeling voor deze oldtimer.

Wie er nog een Fordson Major met kapotte koppeling in de schuur heeft staan, kan de trekker binnenkort voorzien van een splinternieuwe versie. Het Nederlandse Kawe ontwikkelde namelijk een nieuwe koppeling voor deze oldtimer.

Het bedrijf heeft al koppelingen voor de Fordson Major vanaf 1970 in het programma.  Moest Kawe voor de drukgroepen voorheen oud materiaal reviseren, nu gaat de fabrikant zelf nieuwe drukgroepen en frictieplaten bouwen. Dat wordt ook rendabel doordat Kawe haar koppelingen wereldwijd kan verkopen. “Daar komt bij dat onze distributeur in bijvoorbeeld Australië kan onmogelijke gebruikte drukgroepen terugsturen”, zegt Kawe’s exportmanager Klaas van Dam.

Minder slijtage

De nieuwe koppeling voor de Fordson Major heeft een verbeterde drukvinger constructie, wat minder slijtage moet opleveren. Daarnaast is hij voorzien van een diafragmaveer in plaats van schroefveren. Dat moet voor meer comfort zorgen. En de koppeling is van gietijzer. Dat is sterker dan aluminium dat in de oorspronkelijke koppeling werd gebruikt. De koppelingsset is over een paar weken leverbaar.