Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Bedrijven

‘Slagkracht van de sector beter benutten’

Fedecom is de nieuwe brancheorganisatie voor de mechanisatiesector. De organisatie wil vanuit een gezamenlijke sectorbrede aanpak de bedrijfstak versterken en vertegenwoordigen.

Fedecom behartigt de belangen voor vijf afdelingen binnen de mechanisatiesector: landbouwtechniek, veehouderijtechniek, groentechniek, tuinbouwtechniek en industrie & intern transport.

Voorheen werden de fabrikanten en importeurs vertegenwoordigd door Federatie Agrotechniek, de dealers door Centraal Orgaan Mechanisatiebranche (COM). Per 1 juli vallen ongeveer 1.000 bedrijven onder de Fedecom-vlag. Met de kernwaarden trots, ondernemend, ambitie en kennis wil de nieuwe brancheorganisatie zich intern en extern profileren.

Vanuit een gezamenlijke aanpak wil Fedecom – in samenwerking met politiek, andere brancheorganisaties en samenwerkingspartners – de slagkracht van de sector beter benutten en promoten. Fedecom heeft de specifieke kennis van de mechanisatiesector en beschikt – als lid van Koninklijke Metaalunie – over goede faciliteiten, contacten en netwerken om dit breder uit te dragen. Eén sterk gezamenlijk geluid krijgt meer gehoor.

De technologische ontwikkelen binnen de sector gaan razendsnel. Machines en voertuigen worden steeds ingenieuzer, groter en sneller, en ICT-toepassingen zijn niet meer weg te denken. De toenemende complexiteit van techniek vraagt veel van ondernemers om hier op in te spelen. Fedecom wil nadrukkelijk een rol spelen in het faciliteren en ondersteunen van de bij haar aangesloten leden. Hiermee zijn en blijven deze in staat om continu hun toegevoegde waarde te bieden binnen de totale keten van agro, food en tuinbouw. Zij vormen daarmee een essentiële schakel tot succes, nationaal en internationaal.

De vereniging Fedecom heeft circa 1.000 aangesloten leden. Voorzitter is Erik Hogervorst, vicevoorzitter is Jint van Dijk. Fedecom is voornemens om binnenkort een directeur aan te stellen die de dagelijkse leiding op zich neemt en het beleid uitvoert. Vooralsnog pakken de branchemanagers Jelle Bartlema en Theo Vulink deze taken op.

Fedecom logo