Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Maaidorsers

Deutz-Fahr introduceert nieuwe maaidorsers

Landbouwmachinefabrikant Deutz-Fahr breidt zijn programma conventionele maaidorsers met de 9000-serie uit. De serie bestaat uit twee modellen. Een met vijf schudders en een met zes schudders.

Landbouwmachinefabrikant Deutz-Fahr breidt zijn programma conventionele maaidorsers uit met de 9000-serie. De serie bestaat uit twee modellen. Een met vijf schudders en een met zes schudders.

De C9205TS is het kleinste model. Zoals het laatste cijfer van de typeaanduiding al aangeeft is deze machine voorzien van vijf schudders. Het totale schudderoppervlak bedraagt 5,60 vierkante meter, het zeefoppervlak is 5,28 vierkante meter. De machine heeft een vermogen van 246 kW (334 pk). De 7,8 liter Deutz-motor is voorzien van SCR, zodat hij de Stage 3b-milieueisen haalt. Er zijn maaiborden leverbaar van 4,80 tot 7,20 m.

Nieuw maaibord voor topmodel

De grootste machine, de C9206TS, heeft zes schudders met een totale oppervlakte van 6,70 vierkante meter. Het zeefoppervlak is 6,32 vierkante meter. Voor deze machine is een nieuw maaibord leverbaar met een breedte van 9 meter. De Deutz 6 cilinder motor levert 290 kW (395 pk). Voor beide modellen bedraagt de inhoud van de graantank 9.500 liter. De brandstoftank heeft een inhoud van 750 liter en de AdBlue tank is 85 liter groot.

Rotorcombine

Deutz-Fahr verwacht volgend jaar tien van dergelijke maaidorsers in de Benelux te verkopen. Een fikse stijging tegenover de zes combines die het bedrijf afgelopen jaar verkocht. Sowieso is Deutz-Fahr ambitieus. Het wil in 2016 700 combines produceren in de maaidorserfabriek in Kroatie. Een groot deel van die machines moet zijn weg vinden naar het oosten van Europa. Daarnaast werkt het aan de ontwikkeling van een rotorcombine, zo liet het bedrijf tijdens een persbijeenkomst in Toulouse weten.