Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Oogsttechniek

34 ton laadvermogen in 43 m3 in GTW 430

Vijftig procent van de capaciteit van grote maaidorsers blijft ongebruikt. Dat meldt Top Agrar in de uitgave van juni. Dat past goed in het straatje van Bergman. Het bedrijf heeft een overlaadwagen die de capaciteit van de grotere maaidorsers aan kan ontwikkeld: de GTW 430.

Vijftig procent van de capaciteit van grote maaidorsers blijft ongebruikt. Dat meldt Top Agrar in de uitgave van juni. Dat past goed in het straatje van Bergmann. Het bedrijf heeft een overlaadwagen die de capaciteit van de grotere maaidorsers aan kan ontwikkeld:  de GTW 430.

Een overlaadwagen met een inhoud van 43 men een loscapaciteit van 18 ton per minuut. Om de grote hoeveelheden oogst snel over te dragen op de transportwagens heeft Bergman gebruik gemaakt van vijzels met een diameter van 600 mm.

De overlaadwagen wordt aangedreven door de aftakas van de trekker. Met een haakse tandwielkast wordt de kracht overgebracht naar de overdrachtvijzel.

Nieuw voor Bergmann is dat de hoek waarin de losvijzel staat hydraulisch versteld kan worden. De maximale hoogte is daardoor 5,5 meter en de afstand van overlaadwagen naar transportwagen kan maximaal 3,5 meter zijn.

Het totaalgewicht van de drieassige overlaadwagen, waarvan de eerste en de derde as gestuurd zijn, is maximaal 34 ton met 4 ton kogeldruk. Daarom moet de wagen getrokken worden door een trekker met een minimaal vermogen van 200 kW (270 pk).

BERGMANN_GTW_430_2

Gerelateerde artikelen