Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Oogsttechniek

Na 20 jaar weer een Ropa 2-assige bietenrooier

Ropa, de fabrikant uit Herrngiersdorf in het zuiden van Duitsland, komt naar Agritechnica met de 2-assige bietenrooier Panther. Het is 20 jaar geleden dat Ropa een 2-assige bietenrooier bouwde.

De rooier is voorzien van een 390 kW (530pk), een automatische hellingcompensatie, een extra lostransportband en een nieuw ontworpen cabine. De machine ziet er door de grote Michelin banden imposant uit. Ropa heeft gekozen voor de nieuwe Ultraflex 800/70 CHO-band op de vooras en de Ultraflex 900/60 R38 CHO-band op de achteras. De banden met hebben een diameter van 2050 millimeter.

De Panther heeft een 6-cillinder motor met AdBlue en een SCR-katalysator. In de rooimodus loopt de machine 15 km/u op. Op de weg rijdt het maximaal 32 km/h.

Ropa meldt dat het 12.1 inch touchscreen in de nieuwe cabine het commandocentrum van de rooier vormt. De bestuurder controleert en bestuurt de hele machine vanaf het scherm. De console kan worden aangepast naar wens van de bestuurder. De stoel kan eveneens worden aangepast. Standaard is de stoel voorzien van verwarming en luchtvering.

Panther Ropa (1) Panther Ropa (2)

Gerelateerde artikelen