Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Bedrijven

Agribex: Farmstore nieuwe importeur van Farmet

De Nederlandse importorganisatie Farmstore uit Bleskensgraaf brengt nu ook de Farmet landbouwmachines naar Nederland. Het bedrijf neemt het importschap van de Tsjechische machines van Slootsmid over. Farmstore toonde een machine tijdens Agribex.

De Nederlandse importorganisatie Farmstore uit Bleskensgraaf brengt nu ook de Farmet landbouwmachines naar Nederland. Het bedrijf neemt het importschap van de Tsjechische machines van Slootsmid over en toonde een machine tijdens de Belgische Agribex.

Slootsmid, dat van huis uit vooral machines voor de veehouderij importeert en verkoopt, wil zich meer richten op de import van Branson en de fabricage en verkoop van mesttechniek. De akkerbouwmachines van Farmet passen slecht in die strategie.

Zaaibedbereiders

Farmstore verkoopt al langer machines voor de akkerbouwer. Denk daarbij aan de  beregeningsinstallaties van onder meer Perrot, de eigen Farmtec spitmachines en spuitmachines van Tecnoma. Daarnaast verkoopt het bedrijf kunstmeststrooiers en zaaimachines van Sulky. Om dat merk niet teveel met Farmet te laten concurreren zal de importeur uit Bleskensgraaf vooral de zaaibedbereiders en stoppelbewerkingsmachines van Farmet in Nederland aan de man brengen.